Jak se dostat z dluhové pasti

Pokud Vám dluhy přerostly přes hlavu, nedokážete je splácet, zkoušíte vše řešit přes další úvěry a své dluhy už nedokážete splácet, jste ve dluhové spirále neboli v dluhové pasti. Domluvit se s věřiteli nefunguje. Navrhneme pro vás řešení, jak se dostat z dluhové pasti. Vytvoříme pro vás postup. Konzultujte s odborníky.
Dluhová past

Dluhová past

Dluhová past nastává, když nezvládám splácet své dluhy. Co s tím? Čemu se vyvarovat a co naopak dělat? Jaký je postup věřitele? Jak pracují vymahači a jaké mají pravomoci? Kromě konkrétní pomoci přinášíme i nejdůležitější informace pro dlužníky.

Dluhová past se může projevovat různě:

  • Úroky a penalizace rostou rychleji, než zvládám dluhy splácet.
  • Mám více půjček a nezvládám je všechny řádně splácet.
  • Exekutor mi vše zablokoval a nemůžu hradit ostatní dluhy.
  • Jsem zcela bez příjmů a nemám z čeho dluhy platit.

Jak z toho ven a dá se domluvit s věřiteli?

Zapomeňte na oblíbenou radu televizních expertů “domluvit se s věřiteli“. V praxi totiž téměř vůbec nefunguje a dluhová past se tak neřeší. Věřitel chce buď tolik peněz, kolik dlužník není schopen hradit a stále dokola omílá, že dlužník musí platit. Nebo rovnou použije všechny sankce, které má sjednané a dluh žaluje s vidinou brzké exekuce a rychlého zisku.

Výjimky v tomto případě potvrzují pravidlo. Zkuste jednat s věřiteli, a pokud budete úspěšní, podělte se s námi o Vaše zkušenosti na našem Facebooku.

Hodně lidí dluhovou past neřeší, protože se za své dluhy stydí. Oddalování problému ovšem není řešením, čas dluhy pouze zvyšuje! Dluhovou past je potřeba řešit. Čím dříve, tím lépe.

Většina poskytovatelů dluhového poradenství v ČR umí pouze oddlužení. Nic jiného. Je ovšem potřeba brát ohledy na situaci a přání dlužníka. Oddlužení může být velmi užitečnou variantou a často jej lze doporučit, ale také špatným řešením. Konkrétnímu doporučení by měla předcházet důkladná analýza situace dlužníka.

Postup při řešení dluhové pasti

Nejprve krátká a bezplatná telefonická konzultace. Vyžaduje-li to situace, následuje osobní schůzka, na které nám klient již podrobně přiblíží jeho situaci. Probereme jednotlivé možnosti a teprve když je klient dostatečně informován, tak si může vybrat, která možnost mu nejvíce vyhovuje.

Máme totiž širokou škálu možností, jak dluhovou past řešit. Nástroje, které máme k dispozici.

  • Oddlužení dle insolvenčního zákona
  • Zastavení exekuce pro nemajetnost
  • Zastavení exekuce pro neplatný exekuční titul
  • Ponížení neoprávněně navýšeného dluhu
  • Odkupy pohledávek
  • Jednání s věřiteli z pozice advokátní kanceláře
  • Vhodné přeúvěrování

Pro blízké či spolubydlící dlužníků máme k dispozici

  • Právní ochrana majetku
  • Dluhový audit, dluhová mapa
  • Odborné poradenství

Mějte veškeré důležité informace vždy po ruce. Zeptat se můžete v naší bezplatné poradně nebo si můžete zdarma stáhnout naši příručku POMOCNÍK DLUŽNÍKŮ, která šetří starosti, nervy i peníze.

Mám zájem o bezplatnou tel. konzultaci – vyplňte formulář ZDE a my Vás budeme v nejbližším možném termínu kontaktovat.

Oddlužení důchodců

Oddlužení starobních důchodců velmi zjednodušila novelizace insolvenčního zákona a přinesla pro ně mnohá pozitiva. Seniorům otevřela jedinečnou možnost, jak se dluhů zbavit jednou provždy. Navíc ve velmi krátkém čase a za velmi mírných podmínek.

Zajímá mě více »

Zastavení exekuce pro nemajetnost

Víme kdy a za jakých podmínek lze docílit zastavení exekuce pro nemajetnost. Mnoho dlužníků se nachází v situaci, kdy nevlastní žádný majetek, který by mohl sloužit k uspokojení pohledávky v rámci exekučního řízení.

Zajímá mě více »

Oddlužení manželů

Oddlužení manželů je elegantní řešení, jak se zbavit dluhů jednou provždy. Manželé totiž mohou realizovat oddlužení společně a výrazně tak ušetřit. Do společného oddlužení se zahrnují veškeré dluhy. Nejen ty společné, ale také dluhy, které vznikly jen jednomu z manželů klidně i před uzavřením manželství.

Zajímá mě více »