Blog

Dluhová past

Jak se dostat z dluhové pasti

Pokud Vám dluhy přerostly přes hlavu, nedokážete je splácet, zkoušíte vše řešit přes další úvěry a své dluhy už nedokážete splácet, jste ve dluhové spirále neboli v dluhové pasti. Domluvit se s věřiteli nefunguje. Navrhneme pro vás řešení, jak se dostat z dluhové pasti. Vytvoříme pro vás postup. Konzultujte s odborníky.

Zajímá mě více »

Oddlužení důchodců

Oddlužení starobních důchodců velmi zjednodušila novelizace insolvenčního zákona a přinesla pro ně mnohá pozitiva. Seniorům otevřela jedinečnou možnost, jak se dluhů zbavit jednou provždy. Navíc ve velmi krátkém čase a za velmi mírných podmínek.

Zajímá mě více »

Zastavení exekuce pro nemajetnost

Víme kdy a za jakých podmínek lze docílit zastavení exekuce pro nemajetnost. Mnoho dlužníků se nachází v situaci, kdy nevlastní žádný majetek, který by mohl sloužit k uspokojení pohledávky v rámci exekučního řízení.

Zajímá mě více »

Oddlužení manželů

Oddlužení manželů je elegantní řešení, jak se zbavit dluhů jednou provždy. Manželé totiž mohou realizovat oddlužení společně a výrazně tak ušetřit. Do společného oddlužení se zahrnují veškeré dluhy. Nejen ty společné, ale také dluhy, které vznikly jen jednomu z manželů klidně i před uzavřením manželství.

Zajímá mě více »
Dluhová mapa

Srážky ze mzdy

Jedním z nejčastějších způsobů provedení exekuce jsou srážky ze mzdy povinného. Srážky z příjmu povinného lze provádět jen do výše výkonem rozhodnutí vymáhané pohledávky s příslušenstvím.

Zajímá mě více »
Žádost o zastavení exekuce

Co je to platební rozkaz?

Platební rozkaz je exekuční titul. Jedná se o rozhodnutí, které vydává soud ve zkráceném občanském soudním řízení pouze tehdy, když je v žalobě uplatněno právo na zaplacení finanční částky. Upraven je v zákoně o občanském soudním řízení č. 99/1963 Sb., ve znění pozdějších předpisů.

Zajímá mě více »
Dluhová mapa

Dluhová mapa a dluhový audit

Dluhová mapa je zde pro klienty, kteří neví přesně kolik peněz dluží, komu peníze dluží, ani co bylo příčinou vzniku jednotlivých dluhů. Není to tak zvláštní, jak se na první pohled může zdát, je to celkem běžný stav.

Zajímá mě více »
Žádost o zastavení exekuce

Žádost o zastavení exekuce

Žádost o zastavení exekuce i samotné zastavení exekuce upravuje § 55 zákona č. 120/2001 Sb. o soudních exekutorech a exekuční činnosti (tzv. Exekuční řád). Důvody pro zastavení exekuce upravuje § 266 a § 268 zákona č. 99/1963 Sb. Občanský soudní řád.

Zajímá mě více »
Vymahač dluhů

Vymahači hrozí osobní návštěvou

Vymahači, inkasní a vymáhací agentury používají jednu specialitu, která většinu dlužníků velmi děsí, i když naprosto zbytečně. Jde o osobní návštěvu inkasního specialisty, inspektora, vykonavatele vymáhací firmy. Veškeré obavy dlužníků jsou ovšem naprosto zbytečné.

Zajímá mě více »
Zastavení exekuce

Konsolidace dluhů

V situacích, kdy hrozí prodej nemovitosti dlužníka či jiného hodnotného majetku (i v rámci exekučního řízení – v průběhu exekuce např. v exekuční dražbě) může být variantou bezpečná konsolidace dluhů, jako možnost poslední záchrany, aby nedošlo k prodeji dlužníkova majetku.

Zajímá mě více »